GORAŽDE SE PRIDRUŽILO INICIJATIVI GRAČANICE, GRADAČCA I TEŠNJA

Na osnovu usaglašenih stavova sa prethodna tri sastanka udruženje Poslodavaca Gračanica je prilikom prethodno zakazane dvodnevne posjete privrednicima Goražda pozvalo privrednike Goražda da postanu član Inicijativnog odbora koji zajedno sa Udruženjem poslodavaca FBiH priprema projekat pod radnim naslovom  „Pokretanje zahtjeva za stavljanje privrede i reformi na 1. mjesto”.

Inicijativa je NESTRANAČKA NEPOLITIČKA i odnosi sa na CIJELU TERITORIJU FBiH sa ciljem da se privredne reforme nametnu kao 1. Prioritet Vlade, političkih struktura i cijele zajednice. 

 

U subotu, 30.06.2015., je u Tešnju održan četvrti sastanak Inicijativnog odbora u užem sastavu.

Inicijativni odbor je odredio pravce djelovanja za naredni period, potencijalne učesnike i rokove.

Prvi naredni korak je Održavanje Velikog skupa u nekom od gradova FBiH.

Skup treba da objavi „Pokretanje zahtjeva za stavljanje privrede i reformi na 1. mjesto”. Na osnovu dosadašnjih saznanja i razgovora očekuje se prisustvo: čelnih ljudi najznačajnijih kompanija FBiH, Udruženja koja imaju značajan uticaj na društvena događanja (Vijeće stranih investitora, Udruženje žena Poduzetnica, CCI), predstavnika radnika realnog sektora, Premijera i Ministara  Vlade FBiH, Visokog Predstavnika za BiH i ambasadora koji podupiru reforme, Općinskih načelnika gradova pokretača inicijative, predstavnika političkih partija i drugih značajnih subjekata  koji mogu dati svoj doprinos da se Reforme i privreda stave na 1. mjesto.