POZIV PRIVREDNICIMA OPŠTINE GRAČANICA

Pozivamo sve privrednike Opštine Gračanica da svoje sugestije, prijedloge i poteškoće  koje trenutno imaju i očekuju u svojim privrednim subjektima, zbog pandemije CORONA virusa, a značajni su, korisni i ostvarivi preko Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, da u pisanoj formi dostave iste.

Sve prijedloge pristigle od Vas, formulisat ćemo u zajednički zahtjev Udruženje poslodavaca Gračanica, te dostaviti lokalnim i drugim nivoima vlasti  i tražiti moguće rješenje za ublažavanje posljedica pandemije CORONA virusa.

Jedino tako možemo ostvariti i očekivati pomoć od nadležnih institucija, a ne kao pojedinci, bez obzira u kojim situacijama se nalazili.

Moramo biti svjesni činjenice da je cijeli Državni sistem u krizi i da pojedinačni stavovi nisu bitni.

Na nivou lokalne uprave, Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica je planiralo sastanak sa gradonačelnikom Opštine, na temu:

STANJE PRIVREDE, PRIVREDNIH SUBJEKATA I NJIHOVO POSLOVANJE U VRIJEME PANDEMIJE CORONA VIRUSA

Udruženje poslodavaca će formirati tim privrednika (5 privrednika) koji će razgovarati sa lokalnim nosiocima vlasti o stanju u privredi, a na osnovu Vaših dostavljenih mišljenja i prijedloga.

Sastanak je planiran za narednu sedmicu, te Vas molimo da u što kraćem roku dostavite mišljenja, prijedloge i sugestije.

 

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA POSLODAVACA GRAČANICA

Sead Terzić