POZIV ZA DOSTAVLJANJE INFORMACIJA ZA FIRME IZ BIH KOJE PROIZVODE / MOGU PROIZVESTI ZAŠTITNU MEDICINSKU OPREMU

U okviru podrške vlastima Bosne i Hercegovine u odgovoru na pandemiju COVID-19, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) poziva sve firme iz Bosne i Hercegovine koje imaju kapacitet za proizvodnju zaštitne medicinske opreme da popune spisak opreme koju proizvode/mogu proizvesti (dokument ispod) i pošalju isti na e-mail adresu registry.ba@undp.org do četvrtka, 2. aprila 2020. godine do 12:00 sati sa napomenom “Za Odgovor na Covid-19 u BiH- Proizvodnja zaštitne medicinske opreme”.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine uvelo je nacionalno vanredno stanje 17. marta 2020. godine definišući sveobuhvatni set mjera kako bi se suzbilo širenje virusa COVID-19 na prostoru BiH. Projekat “Odgovor na COVID-19 u BiH” će služiti kao pomoć lokalnim, kantonalnim, entitetskim i državnim institucijama u pravovremenoj nabavci potrebne medicinske opreme i materijala, a svrhu spašavanja i suzbijanja COVID-19 virusa na teritoriji BiH.

ZAŠTITNA MEDICINSKA OPREMA:

<https://www.ba.undp.org/content/dam/bosnia and herzegovina/docs/Zastitna %20medicinska%20oprema.xlsx>

Zainteresovani ponuđači iz BiH se mole da popune spisak opreme koju proizvode/mogu proizvesti i pošalju isti na e-mail adresu registry.ba@undp.org do četvrtka, 2. aprila 2020. godine do 12:00 sati sa napomenom “Za Odgovor na Covid-19 u BiH”.

Napomena: Svi pristigli podaci će se koristiti isključivo od strane UNDP-a u BiH, a za trenutnu analizu tržišta medicinske opreme i materijala u BiH.

LINK:

https://www.ba.undp.org/content/bosnia and herzegovina/bs/home/presscenter/vijest/2020/pozivzadostavljanjeinformacijaoprema.html?fbclid=IwAR3jezOIz0eUP9HqwT35cPjsqTmYzdwl1DgYjvfmgHEP-2cqcQa3FFvoA70?utm source=Klix.ba&utm medium=Clanak

Udruženje poslodavaca Federacije BiH