Informacija iz Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika gračanica

Dana 28. 04. 2015. godine, održan je sastanak Upravnog odbora Udruženja poslodavca i samostalnih privrednika Gračanica, na kome su planirane naredne aktivnosti Udruženja.

Sastanak je održan u funkciji pripreme za redovno druženje privrednika, koje se praktikuje svake prve srijede u mjesecu.

U toku rasprave, članovi Upravnog odbora su se međusobno informisali o saopštenju i komentarima, koji su objavljeni u emisiji “Info 5” od 27. 04. 2015. godine u povodu inspekcijskih posjeta za vrijeme održavanja Sajma “Grapos-Expo”.

Obzirom da ne posjedujemo nikakve relevantne informacije o povodima i razlozima posjeta tri inspekcijska organa putem Radio gračanice smo, kao i svi drugi građani, dobili informacije od svih aktera navedenog događaja.

Poštujemo princip da svako ima pravo na svoje mišljenje i tumačenje događaja, ali se osjećamo prozvanim da komentarišemo izjavu direktora sajma g-dina Nuhanovića koji je izjavio, a radio prenio, da: “ima dokaze kako iza svega stoji grupa društveno neodgovornih firmi koji su to pokrenuli iz ličnog interesa, koji žele da upravljaju općinom, općinskim načelnikom, udruženjem poduzetnika i svim poduzetnicima u Gračanici”

Smatramo da ovakva konstrukcija na neodgovoran način usmjerava građane da iza NN Prijave i načina izvođenja inspekcijskog pregleda od strane tri inspekcije stoji Udruženje ili njegovo vođstvo.

Direktor sajma Nedžad Nuhanović iznosi neistine i usmjerava ih ka Udruženju poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica.

Stvarna činjenica je da je Udruženje poslodavaca tvorac Sajma “Grapos-Expo” i njegove članice su direktna podrška organizaciji sajma.

Radi pune i korektne informacije i o ovom, šestom sajmu, želimo reći da su glavni pečat privrednom dijelu sajma (centralna hal) dale kompanije koje su članovi Udruženja i da Udruženje nije niti jednim činom radilo protiv organizacije sajma.

Međutim, da bi se odgovorilo na pitanje da li su organizatori Sajma, privreda Gračanice, Lokalna zajednica i Udruženje poslodavaca povezani na najbolji način i da li svi istinski iskreno i profesionalno rade u interesu razvoja privrede, trebalo bi organizovati kvalitetnu raspravu na nivou opštine i napraviti analizu dostignutih ciljeva sajma i njegove održivosti.

Sajam je prvobitno zamišljen i koncipiran kao sajam promocije i privrednih dostignuća privrednika opštine Gračanica i šire regije, sa tendencijom regionalnog najvećeg sajma poduzetništva.

Nažalost, postao je manifestacija i projekat pojedinca i njihovog vlastitog interesa.

Četrdeset članova Udruženja su značajan broj privrednih subjekata gračaničke privrede i oni sigurno rade na razvoju privrede, razvoju općine i razvoju države, bolje od mnogih čija bi to obaveza trebala biti.

Kao vrlo snažno i organizovano, Udruženje daje značajan doprinos razvoju opštine kroz mnoge projekte i aktivnosti za dobrobit društvene zajednice.

Članice Udružnja su savjesne i odgovorne kompanije.+Na čelu tih kompanija se nalaze sposobni i odgovorni ljudi, koji svojim radom i rezultatima zavređuju pohvalu društvene zajednice, a ne kritike i insinuacije u interesu ko zna kakvih i čijih ciljeva.

 

 

IMG_1282 IMG_1285 IMG_1302 IMG_1307 IMG_1282 IMG_1285 IMG_1302 IMG_1307 sirbegovicgroup thumb464-alibegovic-024eaed8233f9cf1c279f25c9e6e07eb ambra dobojproomet gakom gassing his hasicevic husanovic idea radial mirror mekic media massinox kovan ivado imeroski stil urban brezje dusa dzambo edoslad eurogalant fragmat poly plastex plamnigo olimp mirna megati limorad klaus radius sax siskotrade suman variplast velfarm zeka tring baupartner trenica Grin Gracanica HST-150x150 Tehno-Biro-mala Wirac-150x150 Trgovir-150x150 Motorex-150x150 Sagra-150x150 Ingrat-150x150 AB-Beton-150x150