INICIJATIVA: Reorganizacija Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica – primanje u radni odnos direktora i sekretara Udruženja

Sead Terzić, predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica uputio je Inicijativu svim privrednicima opštine Gračanica, o reorganizaciji i profesionalizaciji Udruženja, kroz prijem u radni odnos direktora i sekretara UPG.

-Obraćam Vam se sa ovom inicijativom i željom da razumijete moje nastojanje da rad Udruženja poslodavaca Gračanica,podignem na viši nivo, kao potrebu svih nas zajedno.

Obnašajući ulogu predsjednika Udruženja poslodavaca Gračanica u više mandata, i aktivnog učešća u radu udruženja na svim nivoima vlasti, kao i zastupanja interesa svih nas zajedno u društvu u kojem živimo i stvaramo, smatram da je došlo vrijeme da naše aktivnosti podignemo na viši nivo.

Poslije 20 godina postojanja i rada Udruženja, prolazili smo kroz razne faze sazrijevanja i bogatih iskustava, kako pojedinci, tako i kolektivno, shvatajući da je pojedinac i njegovi interesi marginilizirani od strane društva, a da nismo bili spremni za kolektivno jedinstvo, gdje bi lakše i jednostavnije ostvarivali svoje poslovne interese na svim nivoima vlasti i društva uopšte.

U bezbroj pokušaja Udruženja poslodavaca Gračanica, da na neke stvari utiče u društvu, ostalo je mrtvo slovo na papiru i uzaludan trud pojedinaca koji su nastojali da ostvare naše zajedničke interese i predstave privrednike u stvarnom i najboljem svjetlu.

Samo iz jednog razloga što nismo “JEDINSTVENI”…

…što nema predstavnika da profesionalno zastupa naše zajedničke interese, podnosi naše zahtjeve i prijedloge svim nivoima Vlasti, prisustvuje sjednicama Vlada gdje se donose prijedlozi i zakoni, u kojima su privrednici samo nosioci obaveza, a ne partneri koji bi trebali biti uvaženi i poštovani… ipak, smo mi ti koji pune BUDŽETE!!???

Tu praksu trebamo mijenjati zajednički i kolektivno preko naših predstavnika, koji bi bili u obavezi da prate sva društvena događanja i blagovremeno obavještavaju članice Udruženja i ostale privredne subjekte.

Zbog toga sam se odlučio da Vam predlošim, da razmislite o ovoj ideji i prijedlogu da u Udruženje poslodavaca Gračanica, primimo u radni odnos direktora i sekretara Udruženja, koji bi za nas odrađivali ove poslove i blagovremeno obavještavali o svim promjenama koje se tiču naših poslovanja, sa jedne strane, a sa druge, da naše inicijative, prijedloge, zahtjeve i sve druge potrebe upućuju na adrese Vlada i drugih institucija koje su vezane za naša poslovanja i probleme.

Udruženje ima tehničke i infrastrukturne uslove da može obezbijediti ova dva radna mjesta bez dodatnih troškova.

Prošle godine smo potpuno renovirali i osvježili prostorije Udruženja.

Sadašnji sekretar Udruženja odlazi u prijevremenu penziju koncem osmog mjeseca 2020. godine.

Ono što Udruženje nema je finansijski Budžet Udruženja koji bi mogao finansirati ovaj projekat i na kome bi se temeljilo i primanje direktora i sekretara Udruženja.

Zbog toga još jednom molim sve privrednike da razmisle o ovoj inicijativi i našem ..JEDINSTVU.. na kraju i potrebi da budemo jedinstveni, da date podršku ovom projektu i izjasnite se o finansijskoj potpori primanja u radni odnos direktora i sekretara Udruženja.

Planirani Budžet za ovaj projekat je 100.000 KM na godišnjem nivou.

Zavisno od broja privrednika koji bi podržali ovaj projekat bi bila i visina uplata ka Udruženju za prvu godinu (jednokratno).

Korist od ovoga bi bila višestruka za sve nas zajedno, ailustracije radi, svi mi godišnje damo novčana sredstva raznim kategorijama koje od nas traže… ZAŠTO NEBI DALI SEBI… za naše zajedničke potrebe!!???

Pismo će biti upućeno svim privrednim subjektima na Opštini Gračanica, očekujući nakon razmatranja Inicijative i procjene osjećaja i potrebe za ovim vidom zajedništva i jedinstva, da se privrednici oglase odgovorom na email up.gracanica@bih.net.ba, faxom ili telefonom 035-704-544 u Udruženje, da bi poslije toga svi zainteresirani bili pozvani na sastanak i zajednički odlučili o daljnjim aktivnostima Udruženja poslodavaca Opštine Gračanica.

Sead Terzić, predsjednik UPG

IMG_1282 IMG_1285 IMG_1302 IMG_1307 IMG_1282 IMG_1285 IMG_1302 IMG_1307 sirbegovicgroup thumb464-alibegovic-024eaed8233f9cf1c279f25c9e6e07eb ambra dobojproomet gakom gassing his hasicevic husanovic idea radial mirror mekic media massinox kovan ivado imeroski stil urban brezje dusa dzambo edoslad eurogalant fragmat poly plastex plamnigo olimp mirna megati limorad klaus radius sax siskotrade suman variplast velfarm zeka tring baupartner trenica Grin Gracanica HST-150x150 Tehno-Biro-mala Wirac-150x150 Trgovir-150x150 Motorex-150x150 Sagra-150x150 Ingrat-150x150 AB-Beton-150x150