Organizirana posjeta gračaničkih privrednika privrednicima grada Orahovica u Slavoniji, Republika Hrvatska

Na inicijativu privrednih subjekata “PLAMINGO” d.o.o. i “KOVAN” d.o.o. iz Gračanice, upriličena je posjeta privrednicima Grada Slavonske Orahovice i regije Slavonija u Republici Hrvatskoj.

Okupljen je veći broj privrednih subjekata iz Bosne i8 Hercegovine, Hrvatske i Srbije, koji su na zajedničkom druženju i ručku razgovarali o međuregionalnoj saradnji Država Jugoistočnog Balkana i promovisanju privrednih dostignuća u zemlje Europske Unije, kao i zajednički projekat privrednog povezivanja.

Sastanku je prisustvovao i predstavnik Njemačke kancelarije za povezivanje privrede u međuregionalnu saradnju zemalja ax-Jugoslavije, kao i njeno zajedničko promovisanje na tržištu Europske Unije.

Zajedničke investicije privrednika iz Njemačke sa firmama iz ex-Jugoslovenskih zemalja je strateški interes u budućem radu kancelarije, koja će biti zajednička osnova sa predstavnicima njemačkih i regionalnih privrednika zemalja Balkana sa sjedištem u Gračanici, kako je to preliminarno dogovoreno na ovom skupu.

Gračanica, kao prepoznatljiva privredna sredina, privukla je pažnju i interes prisutnih, da bi mogla biti nosilac ovih aktivnosti, što smo prihvatili kao izazov i interes prisutnih da bi mogla biti nosilac ovih aktivnosti, i stavili se na raspolaganje ovom veoma značajnom projektu za privredu regije.

Sastanku je prisustvovao i gospodin Stjepan Mesić i ovaj projekat okarakterisao kao jedan od naj perspektivnijih naj realnijih sa aspekta povezivanja realnog sektora u zajedničkom istupanju na svjetska tržišta. Dao je svoj doprinos i otvorenu podršku ovom projektu.

Ostvaren je kontakt i sa Gradonačelnikom Grada Belišća gosp. Dr. Dinkom Burićem, sa kojim je dogovorena posjeta općini Gračanica i njenim privrednicima.

IMG_1282 IMG_1285 IMG_1302 IMG_1307 IMG_1282 IMG_1285 IMG_1302 IMG_1307 sirbegovicgroup thumb464-alibegovic-024eaed8233f9cf1c279f25c9e6e07eb ambra dobojproomet gakom gassing his hasicevic husanovic idea radial mirror mekic media massinox kovan ivado imeroski stil urban brezje dusa dzambo edoslad eurogalant fragmat poly plastex plamnigo olimp mirna megati limorad klaus radius sax siskotrade suman variplast velfarm zeka tring baupartner trenica Grin Gracanica HST-150x150 Tehno-Biro-mala Wirac-150x150 Trgovir-150x150 Motorex-150x150 Sagra-150x150 Ingrat-150x150 AB-Beton-150x150