UPUTITI VLADI F BiH PRIJEDLOG ZA DONOŠENJE NOVOG PAKETA EKONOMSKI MJERA, JUČE DONESEN PAKET NEPRIHVATLJIV

  Ocjenjujući juče donesen paket ekonomskih mjera od strane Vlade Federacije BiH neprihvatljivim, vlasnik CO “PLASTEX” d.o.o. Gračanica, Predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, gospodin Sead Terzić, u ime privrednika Općine Gračanica uputit će set prijedloga za donošenje noog paketa ekonomskih mjera od strane Vlade F BiH, koji bi imao stvaran i direktan efekat na privredu, trenutan i u trenutnoj situaciji u kojoj se privreda nalazi pogođena pandemijom corona virusa.

Mjere koje je Vlada donijela su razočarenje za sve privrednike i stvaraju još veću konfuziju stanja u privredi, davajući prostor za manipulaciju ko može a ko ne može biti korisnik sredstava pomoći.

Kao predsjednik Udruženja poslodavaca Opštine Gračanica, OBRAĆAM SE PONOVO svim privrednim subjektima da se aktivno uključe i učestvuju u rješavanju ovih problema, da ne ostanemo RAZOČARANI čekajući da će nam to neko drugi RIJEŠITI!!!

Moramo biti u ovom trenutku jedinstveni u našim stavovima i pokazati uzajamnu solidarnost, a ne držati se pasivno sa strane i puštati pojedince da se sami bore i žrtvuju za dobrobit svih nas.

Nije pošteno i nije uredu ispoljavati pasivnost i u ovim naj težim momentima za ekonomiju, moramo svi zajedno nastupiti, podnijeti ovaj teret i zajedničkim zahtjevima ići prema svim nivoima vlasti, te time zaštititi nimalo lako stanje u poslovanju i obavezama koje trenutno imamo.

Svi oni koji misle da je ova kriza kratkog daha… varaju se… ona tek dolazi u privredu i imat će dugoročne posljedice po sve nas.

Vjerujte da naše probleme neće niko rješavati niti razumjeti od strane vlasti, a niti pokazivati suosjećanja i emocije, zbog toga što smo mi nažalost …PRIVATNICI…

UKLJUČITE SE i dajte svoj doprinos i podršku onima koji Vas predstavljaju!!!

Predsjednik Udruženja poslodavaca Gračanica

Sead Terzić

IMG_1282 IMG_1285 IMG_1302 IMG_1307 IMG_1282 IMG_1285 IMG_1302 IMG_1307 sirbegovicgroup thumb464-alibegovic-024eaed8233f9cf1c279f25c9e6e07eb ambra dobojproomet gakom gassing his hasicevic husanovic idea radial mirror mekic media massinox kovan ivado imeroski stil urban brezje dusa dzambo edoslad eurogalant fragmat poly plastex plamnigo olimp mirna megati limorad klaus radius sax siskotrade suman variplast velfarm zeka tring baupartner trenica Grin Gracanica HST-150x150 Tehno-Biro-mala Wirac-150x150 Trgovir-150x150 Motorex-150x150 Sagra-150x150 Ingrat-150x150 AB-Beton-150x150